English 
Foto Dite Kliente Rreth nesh Ndihme Kontakt

Pyetje pergjigje te shpeshta

A jane fotografitë në faqen e Light Studio Agency (LSA) të mbrojutra nga e drejta e autorit?
PO. LSA ka të drejtat e autorit për fotografitë e shfaqura ne internet. Ne përfshijmë dhe një njoftim për të të drejtën e autorit në të gjitha fotografitë për të mbrojtur të drejtën e autorit në skedarët dixhitalë që ne krijojmë.

Si mund t'i përdor fotografitë që shikoj?
Shikuesit e faqes së LSA mund të shikojnë fotografitë, për vetëm për përdorim personal. Çdo përdorim tjetër (p.sh. bërja e kopjeve, shfaqja e imazheve publikisht, rishpërndarja elektronike e skedarëve, si përdorimi për përfitim përsonal apo për përfitime biznesi nevojitet leje nga LSA. Përdorimi komercial i ndonjë imazhi të LSA pa leje përbën shkelje të së drejtës së autorit dhe mund të përbëjë shkelje të drejtave të tjera.

A mund t'i dërgoj fotografitë të tjerëve?
JO. Ju mund të shikoni, shkarkoni ose të printoni fotografi për përdorim personal, jo-komercial. Bërja e kopjeve përbën një shkelje.

A mund të luaj me fotografitë; a mund t'i ndryshoj?
PO. Por vetëm për përdorim personal, jo-komercial.

Çfarë është përdorimi jo-komercial?
Në përgjithësi, përdorim jo-komercial do të thotë një përdorim ku asgjë me vlerë nuk ndryshon dorë midis jush dhe një pale tjetër.

Nëse unë ja dërgoj fotografitë shokëve të mi pa para, atëherë nuk ka para të përfshira. Pse nuk mund ta bëj këtë?
Së pari, pasi ju po u jepni atyre një diçka që ka vlerë. Së dyti, përdorimi duhet të jetë edhe jo-komercial edhe personal. Nëse i shpërndan fotot të tjerëve, përdorimi nuk është më personal. Së treti, ju kështu bëni kopje të shumëfishta të fotografive, gjë që nuk është e lejuar.

A mund t'i vendos fotot në një bluzë që nuk është për shitje? Kjo nuk do të ishte komerciale. Është personale? A është në rregull?
JO. Së pari për të bërë një bluzë, ju duhet të bëni kopje të shumëfishta të një fotografie, gjë që nuk është e lejuar. Së dyti, bluza do të shfaqte publikisht një imazh të LSA-së që nuk është personal dhe nuk është e lejuar.

Si mundet LSA të pretendojë të drejtën e autorit për fotografi të vjetra që janë të aksesueshme publikisht?
Nuk mundet. LSA nuk pretendon të drejtën e autorit për fotografi që janë të aksesueshme publikisht. Megjithate ne e përfshijmë njoftimin mbi të drejtën e autorit për ta mbrojtur atë në të gjitha fotografitë që ne krijojmë.

Unë dua të bëj përdorim komercial të një fotografie; çfarë duhet të bëj?
Ju mund të telefoni ose të na shkruani e-mail (shihni te kontakt) për të diskutuar mundësitë e licensimit.